keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Vihdoin painoja tankoon

Lapajumit on helpottaneet fysioterapeutin ja lääkkeiden avulla, joten viimein sain eilen laittaa vähän painojakin tankoon treeneissä :-D Jospa alkaisi treeni-into taas nousta. Mä olen monesti startannut niin, että vedän kaksi k ihan täysillä joka päivä jotain liikuntaa, ja sitten into lopahtaa. Nyt olen saanut monta kuukautta jo 3-4 treeniä viikossa ilman lopahduksia.

Herkuttomuus on edelleen pitänyt hyvin, paitsi kun kävin kaverin luona iltateellä, niin en kehdannut olla ottamatta croissantia kun hän oli niitä varta vasten paistanut. Yhden otin, ja keksejä en ollenkaan. Ei tehnyt edes mieli :-o

maanantai 26. lokakuuta 2015

Hyvä viikko!

Paino tippui viime maanantaista 77,5 -> 76,4 kg eli peräti -1,1 kg! Eilen aamulla vaaka näytti vielä 200 g vähemmän, mutta koskaan se alin lukema ei satu maanantaille.

Tällä samalla puhdilla läpi tämän viikon! Normaalipainoindeksi on mulla 74,8 kg, pidän sitä seuraavana tavoitteena :-)

perjantai 23. lokakuuta 2015

Ei kiristä enää :-)

Nimittäin housut ei kiristä läheskään niin paljon kuin 6,5 kg sitten! WOHOO! Kävin kaverin kanssa tänään yli 1,5 h  sauvakävelylenkillä pienessä syyssateessa, ja kylläpä teki hyvää!

Vaaka näytti tänään tosiaan 76,4 kg, mikä on 6,5 kg vähemmän kuin nelisen kuukautta sitten :-) Ja tuntuu niin hyvältä! Olen jaksanut tämän viikon tsempata syömisissä, ja vaaka antoi nopean palautteen. Tykkään tästä, ja se motivoi jatkamaan :-) Vieläkään ei ole tarvinnut kitistellä mistään, senkun jättää herkut syömättä ja vähän pienentää annoskokoa, jos haluaa vauhtia.

Ja hei, tiputettavaa on alle 10 kiloa - JEEEEE! Aloin haaveilemaan, että ehtisinkö saavuttaa 72 kg ennen synttäripäivää tammikuussa? Siihen olisi matkaa nyt 4,4 kg ja aikaa 2,5 kuukautta.

Koitin muuten huijata itseni tykkäämään jostain Pirkka-reseptistä, jossa kikherneitä paahdetaan uunissa ja sen jälkeen napostellaan kuten chilipähkinöitä. No ei kuulkaa ole ollenkaan sama homma! Että olen mieluummin ilman :-D

maanantai 19. lokakuuta 2015

Polkee paikallaan

Mikään ei etene. Ei ajatus, ei matka. Just nyt ei huvita jäädä analysoimaan tätä, joten hyppään seuraavaan asiaan (joka ei sekään etene).

Sivupalkista näkyy painonkehitys. Kehitys on ollut negatiivista kaksi viimeistä viikkoa. Ei kuitenkaan pahasti, sanoisinko, että paikallaan sekin.

Kävin puolitoista viikkoa sitten leffassa ja ostin sinne evääksi pienen määrän irtokarkkeja. Mun suosikkeja eli susupaloja, pandan toffeenappeja ja pätkis minibitesejä ei ollut, mutta olihan siinä monta muuta hyvää tarjolla. Olin todellakin kuin lapsi karkkikaupassa, kun niitä valitsin! Tarkkaa touhua :-D Ne maistuikin ihan hyvältä, mutta määrällisesti olisi riittänyt 1/3 taltuttamaan karkinnälän. Mitään makeanhimoa ei ole ollut. Herkutonta on takana nyt 110 päivää, ja sen on pitänyt ihan helposti. Aika paljon olen herkkuja syönytkin, jos kerran pelkästään ne pois jättämällä olen tiputtanut painosta yli 5 kg.

Nyt ajattelin ottaa pienen ryhtiliikkeen, jotta saisin vauhtia painonpudotukseen. Minun kohdallani se tarkoittaa pienempiä annoskokoja, enemmän kasviksia ja enemmän vedenjuontia. Alkaa N - Y - T - NYT!

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Hyi minua!

Käyn parin päivän välein - ja välillä joka päivä - Bloggerissa lukemassa seuraamani blogit. Jätän viimeiseksi oman blogin kirjoittamisen, ja niinhän se aina jää kirjoittamatta. Tänään käänsin järjestyksen toisin päin.

Tällä viikolla kävin kahdesti fyssarilla oikomassa ruotoa. Henkinen puoli on ollut paremmassa jamassa kuin edellisellä viikolla, jolloin kaikki vitutti potenssiin viisi.

Olin asettanut tavoitteeksi, että syyskuun lopussa paino olisi 75,0 kg. En päässyt tuohon tavoitteeseen, mikä ei ole ihme, sillä en varsinaisesti tehnyt mitään sen eteen. Olen taas syönyt lihasrelaksantteja, ja ne kyllä lisäävät turvotusta. En ole käynyt läheskään joka päivä puntarilla, kun ei ole huvittanut. Ilman herkkuja olen ollut ja pari salaattilounastakin viikkoon mahtui. Muuten normaalia kotiruokaa (ja liikaa leipää).

Tänä aamuna vaaka näytti kuitenkin 76,7 kg, mikä tarkoittaa, että jo 6,2 kg on tiputettu! Matkaa on vielä (eikun enää!) 10 kg. Minulla on helmitaulu, joka konkretisoi urakan. Siinä on neljässä tangossa 20 helmeä eli yhteensä 80 helmeä: yksi helmi m erkkaa 100 g pudotusta. Kun alussa oli 16 kg tiputettavaa, niin kummatkin puolet kun käy kerran läpi (a 8 kg), on homma valmis. Tänään pääsin viimeiseen tankoon! Sen kun käy läpi, niin sitten ollaan puolivälissä ja saan kääntää helmitaulun toisin päin! Ensin pidin sitä niin, että näin kuinka paljon olen tiputtanut, mutta sen vauhti oli jotenkin masentavan hidas. Vaikka siis samallahan siinä näkyy sekä tiputetut että jäljellä olevat.

Jonkinlainen tavoite olisi varmasti hyvä laittaa vaikka jouluun saakka (enää reilu 10 viikkoa siihenkin, KÄÄK!) tai vuoden loppuun tai omiin synttäreihin. 75 kg on pakko saada rikki, mutta onnistuisiko jopa 72 kg jos tsemppaisi?