maanantai 27. helmikuuta 2017

Fiksumpi ymmärtäisi jo lopettaa

Tää on niin tervassa tarpomista, ettei tosikaan. Paino ei vaan tipu. Liikuntaa on niin paljon, että enempää ei ehdi eikä halua. Vika on siis - kuten niin moneen kertaan todettu - ruokapuolella. Minkä lobotomian mulle voisi tehdä, etten haluaisi enää herkkuja? Kun välillä tuntuu, ettei ne herkutkaan ole se ongelma, vaan joku mättää kokonaisuudessa. AAAAAARRRRRRGGGGGGHHHHHH!

Viime viikko oli liikunnasta kevyempi, kun HIIT, ratsastus ja jooga olivat tauolla koululaisten hiihtolomien vuoksi. 

tiistai 21. helmikuuta 2017

Oikeasti toimiva tuote selluliittiin

Ostin kerran Yves Rocherilta jollain superalennuksella kolme erilaista appelsiini-ihon eli selluliitin siloitteluun tarkoitettua tuotetta, joista tässä arvioni. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, en ole saanut tuotteita firmalta eivätkä he ole pyytäneet minua kirjoittamaan niistä arvioita.

Jutun kuvat ja tuotteiden esittelytekstit (kursiivilla) on  kopioitu sivuilta www.yves-rocher.fi. Sivuilta näet asiakkaiden arvioita tuotteista.


Vartaloemulsio

Vartaloemulsio
Huipputehokas geeli silottaa appelsiini-ihoa kolmen kasvipohjaisen tehoaineen avulla. Vihreä kahvi puhdistaa ja vaikuttaa selluliittia vastaan, vihreä tee muokkaa vartaloa pienentämällä rasvakertymiä ja centella kiinteyttää linjoja vauhdittamalla kollageenisynteesiä. Käytä geeliä kahdesti päivässä ja liiku säännöllisesti, niin huomaat appelsiini-ihon tasoittuvan ja linjojesi kiinteytyvän.

Käyttöohjeet:
Levitä geeliä aamulla ja illalla pyörivin liikkein koko keskivartalolle, erityisen huolellisesti ongelmallisimmille selluliittialueille.

Tuotteen+: Geelikoostumus imeytyy ihoon välittömästi.

Tämän käytin  silloin tuoreeltaan. Koostumus oli miellyttävä, mutta haju kamala. En myöskään huomannut, että tuote olisi vaikuttanut mitenkään mihinkään. 


Vartaloemulsio

Vartaloemulsio
Vartaloa muokkaava geeli sisältää kolme kasvipohjaista tehoainetta, jotka kiinteyttävät ja muokkaavat vatsaa ja pakaroita. Lootus hajottaa rasvaa edistämällä rasvojen palamista, kofeiini muokkaa vartaloa edistämällä rasvakertymien pienenemistä ja centella kiinteyttää linjoja vauhdittamalla kollageenisynteesiä. Tuotteen säännöllinen käyttö tekee vatsasta ja pakaroista näkyvästi kauniimmat.

Käyttöohjeet:
Levitä geeliä hierovin liikkein aamulla ja illalla vatsan, vyötärön ja pakaroiden alueelle.

Tuotteen +: Raikas geelivoide imeytyy heti eikä jätä ihoa tahmeaksi.

Tämä oikeasti toimii! Parina iltana kun laitoin tätä, niin ihmettelin, että onpa yöllä kuuma :-o  Voide ei tahmaa vaatteita. Koostumus on kevyt ja nopeasti imeytyvä ja tuoksu mieto. Näin olen rohkaistunut käyttämään tätä päivälläkin. Lämmintä on, mutta ei kuuma :-D Appelsiini-iho on silmin nähden siloittunut jo reilun viikon käytöllä, enkä todellakaan ole laittanut tätä joka ilta tai aamu. JATKOON! Oikeasti voin suositella tätä tuotetta, eikä hintakaan huimaa päätä (nyt tarjouksessa 16,90 eur, normaalihinta 23,90 eur). 

Kolmas tuote on samaa kategoriaa, mutta en löydä sitä enää Yves Rocherin sivuilta, enkä ole sitä vielä käyttänyt, joten siitä kuulette sitten ehkä myöhemmin.

maanantai 20. helmikuuta 2017

Kahdeksas viikko - ei varaa löysäillä >:-Z

Lomaan ja ensimmäiseen tavoitteeseen on aikaa enää kuusi viikkoa. Vaaka ei näytä yhtään sitä mitä pitäisi, joten on kiristettävä tahtia ja vyötä. Joo, tuttu virsi, joka maanantai totean saman, ja sitten mitään ei kuitenkaan tapahdu. Analysoidaanpa tilanne.

Liikuntaa tulee hyvin, viime viikolla 8 tuntia 15 minuuttia. Enempää ei oikein ehdi, eikä haluakaan. Tuolla tasolla se on vielä kivaa, eikä tunnu pakolta. Liikunta on mielestäni myös aika monipuolista, kun on HIITiä ja ratsastusta lihaskunnolle, aerobista potkukelkalla ja kävellen ja kehonhuolloksi joogaa.

Vettä juon viikolla hyvin, mutta viikonloppuna se saattaa tyystin jäädä. Ei näin!

Ruoka ei ole ongelma, vaan herkut. Mutta kyllä ruoastakin voi kiristää, nimittäin enemmän kasviksia (taas kerran!) on syötävä. Aamusmoothiet ovat jo vähän korjanneet tilannetta. Lounaalla syön liikaa kun käyn ravintoloissa, joten se täytyy muuttaa. Kotona haluan syödä normaalia kotiruokaa muun perheen kanssa (toki silloinkin voi syödä enemmän kasviksia). Tästä kimpaantuneena hain aamulla kaupasta valmissalaatin lounaalle. Voisi koittaa ihan kotoakin tuotuja salaatteja. Kauppojen itsepalvelusalaattibaarit ova kivoja ja monipuolisia, mutta taannoin oli mediassa juttu, että ne eivät ole kovin hygienisiä. Hrrrr :-x Ei siis niistä!

Jospa se näillä korjaantuisi.

maanantai 13. helmikuuta 2017

Seitsemäs viikko - nyt alkaa tulla kiire!

Liikuntaa 6 h 40 min. Loppuviikosta huomasin liikunnan merkityksen siihen, millä tuulella olen. Mieliala alkoi vajota, jostain syystä lauantaiaamuna heräsin huonolla tuulella, vaikka kaikki oli ennallaan. Niinä viikkoina, kun käyn kaverin kanssa lenkillä, olo on hyvä läpi viikon. Tajusin, että olin taas jättänyt veden juomatta! Olo oli punkea ja turvonnut. Miksei sitä koskaan opi?!

Ruokailuiden puolesta viikko oli ok. Iltamussutuksia ei ollut, herkkuja kohtuullisesti (mutta silti liikaa) ja kasviksia joinain päivinä hyvin, mutta kokonaisuutena liian vähän.


tiistai 7. helmikuuta 2017

Kuudes viikko - pieniä oivalluksia?

Liikuntaa tuli hurjat 8 h 55 min, mikä on minulle tosi paljon! Mukana on tietty pitkiäkin lenkkejä ja treenejä, mutta pienet purot kerryttävät sitä isompaa virtaa. Ihan hyvin sitä näköjään kerkiää töiden ohessa liikkumaan, vaikka välillä se on ollut ihan mahdotonta ;-) Aiemmin on ollut tuskien takana päästä edes sen yhden kerran viikossa lenkille, joten usein sekin sitten jäi kokonaan tekemättä.

Viime viikosta alkaen olen vaihtanut aamupuuron smoothieen. Siihen tulee marjoja pakastimesta: mustikoita, mansikoita, puolukoita,mustaviinimarjoja sekä banaania, maustamatonta jogurttia, maitoa tai omenamehua, neljän viljan hiutaleita ja kuivattuja luumuja tai taateleita. Kaikki blenderillä hienoksi ja lasiin, valmis! Samalla kertaa tulee ruokituksi koko perhe, ja jopas kasvisten määrä ruokavaliossa lisääntyi helposti! Pakkoko sitä kaurapuuroa on syödä, jos se ei kerran maistu?

Lapsille saa muuten helposti syötettyä lisää vihanneksia, kun pilkkoo ne valmiiksi jääkaappiin tai nostaa pestyt minitomaatit pöytään. Maistuuhan ne itsellekin :-)

Viime viikolla taisin syödä peräti viitenä päivänä viikossa salaatin lounaaksi. Sekin on yksi oivalluksista, jonka olen moneen kertaan tehnyt, mutta toteutus on jäänyt pitkällä aikavälillä vajaaksi: syö enemmän kasviksia, niin pakosti tulee syötyä vähemmän esimerkiksi riisiä tai pastaa. Töissä syön 99% lounailla kasvisruokaa, eli lihankulutus on vähentynyt paljon, ja se on hyvä.

Herkut ovat jääneet vähemmälle kuin itsestään, joten sitten kun se laskiaispulla on tarjolla, voin sen ihan hyvin syödä. Oli muuten jännä huomata viime viikolla, että kun yllättä, stressaava tilanne iski, niin ensimmäiseksi tuli mieleen, että pitää SYÖDÄ! Ihan mitä vaan, ja paljon :-o Että kyllä mussa tunnesyöjä asuu.

Luin Kaisa Jaakolan "Hyvän olon hormonidietti - ja joku tosi pitkä alaotsikko mitä en enää muista" -kirjan. Oivalsin, että mullahan on moni asia ihan hyvällä mallilla: olen opetellut nukkumaan tarpeeksi, vatsani toimii säännöllisesti ja stressi on vähäistä. En siis ottanut kirjan vinkkejä käyttöön, sillä minua  häiritsi se, että mitään lähteitä, tutkimustietoja tmv. ei annettu. Ainoastaan yhdessä kohdassa mainittiin, että kannattaa olla lääkäriin yhteydessä ennen kuin alkaa manipuloimaan maksan toimintaa, joka minusta on kuitenkin aika iso juttu, jos ei tiedä, missä jamassa terveys oikeasti on.

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Tammikuun yhteenveto

PAINO
1.1.2017 paino 82,2 kg
1.2.2017 paino 80,8 kg -1,4 kg. Alempanakin käytiin, mutta viime viikkojen tuskailujen jälkeen olen kuitenkin tyytyväinen.

LIIKUNTA
Kävely: 16 kertaa, 18 tuntia, 83 kilometriä
HIIT 4 kertaa, 5 tuntia
Yin Yoga: 3 kertaa, 3 tuntia
Ratsastus: 2 kertaa, 2 tuntia
Hiihto: 1 kerta, 1 tunti, 11 kilometriä

Kuun alussa asetin itselleni painotavoitteet: ma 3.4.2017 mennessä 75 kg, ma 19.6.2017 mennessä 72 kg ja ma 18.12.2017 mennessä 69 kg. Matkaa on, mutta niin on aikaakin.

Alkukuun herkkulakko suli ja välillä herkkuja tuli syötyä joka päivä, jotain pientä. Ja toisinaan isompaa. Loppukuusta kohtuus löytyi ja herkuttelu ei ole enää ollut jokapäiväistä.

Käveltyä tuli tosi paljon! Välillä koiran kanssa ja välillä kaverin kanssa. Lyhyitä 40 min lenkkejä ja pitkiä 1 h 30 min lenkkejä ja kaikkea siltä väliltä. Keli ei ole este ja lähtemisen vaikeuskin on useimmiten selätetty. Petsamo lähestyy :-D Ihan paras kannustin on ollut se, että kaverin työpaikkalääkäri oli suositellut hänelle kävelylenkkejä. Nyt on ollut liukasta, ja varmaan kovat pakkasetkin vielä tulevat, mutta kuukauden päästä voi jo toivoa keväisempiä kelejä!

Ekat HIIT treenit tauon jälkeen on tehty, ja ne tuntuvat tosi hyvältä! Ekalla kerralla jalkojen lihakst tulivat tosi kipeiksi, mutta nyt treenit tuntuvat enää kivana, terveenä kipuna. Työaika on 20-25 min ja se menee ihan helposti. Kolmannella ja neljännellä kierroksella saan eniten toistoja, kun kroppa lämpiää. Olen hidas lämpiämään :-p

Hiihtämäänkin pääsin kerran, ja ai että se oli kivaa! Alkukuusta oli perinteiset paukkupakkaset, ja sen jälkeen on hinkutettu nollan molemmin puolin, mikä takaa sen, että lunta ei etelässä ole, mutta liukasta riittää. Helsingissä kadut ovat paljaat, mutta lempeiden rannikkotuulien ulottumattomissa tilanne on toinen.

Kaiken kaikkiaan liikuntaa tuli tosi paljon minun mittapuullani! Olen pitänyt tavoitteena kolmea tuntia viikossa. Se täyttyy ja ylittyy nyt helposti, ja tuntuu naurettavalta, että joskus sen kanssa on oikeasti saanut tehdä tosi paljon töitä. Nyt toivon, että jaksan ylläpitää sitä hyvin. Vaikken niin isoa kulutuksen lisäystä sillä saakaan, että se vaikuttaisi painoon laskevasti, niin kyllä se nyt kuitenkin jotain kuluttaa. Ja ainakin parantaa liikkuvuutta ja selvittää päätä :-)

Alkukuu ja kuun puoliväli sujuivat hyvissä fiiliksissä, mutta painon jumittuessa ja noustessa mieliala laski. Valitettavasti nämä asiat ovat suorassa suhteessa toisiinsa. Työmoodiinkin se vaikuttaa. Olen nyt koittanut hakea arkeen kivoja juttuja, jotain mitä odottaa. Niin tuntuu, että saa jotain aikaan - että elää.