keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Tammikuun yhteenveto

PAINO
1.1.2017 paino 82,2 kg
1.2.2017 paino 80,8 kg -1,4 kg. Alempanakin käytiin, mutta viime viikkojen tuskailujen jälkeen olen kuitenkin tyytyväinen.

LIIKUNTA
Kävely: 16 kertaa, 18 tuntia, 83 kilometriä
HIIT 4 kertaa, 5 tuntia
Yin Yoga: 3 kertaa, 3 tuntia
Ratsastus: 2 kertaa, 2 tuntia
Hiihto: 1 kerta, 1 tunti, 11 kilometriä

Kuun alussa asetin itselleni painotavoitteet: ma 3.4.2017 mennessä 75 kg, ma 19.6.2017 mennessä 72 kg ja ma 18.12.2017 mennessä 69 kg. Matkaa on, mutta niin on aikaakin.

Alkukuun herkkulakko suli ja välillä herkkuja tuli syötyä joka päivä, jotain pientä. Ja toisinaan isompaa. Loppukuusta kohtuus löytyi ja herkuttelu ei ole enää ollut jokapäiväistä.

Käveltyä tuli tosi paljon! Välillä koiran kanssa ja välillä kaverin kanssa. Lyhyitä 40 min lenkkejä ja pitkiä 1 h 30 min lenkkejä ja kaikkea siltä väliltä. Keli ei ole este ja lähtemisen vaikeuskin on useimmiten selätetty. Petsamo lähestyy :-D Ihan paras kannustin on ollut se, että kaverin työpaikkalääkäri oli suositellut hänelle kävelylenkkejä. Nyt on ollut liukasta, ja varmaan kovat pakkasetkin vielä tulevat, mutta kuukauden päästä voi jo toivoa keväisempiä kelejä!

Ekat HIIT treenit tauon jälkeen on tehty, ja ne tuntuvat tosi hyvältä! Ekalla kerralla jalkojen lihakst tulivat tosi kipeiksi, mutta nyt treenit tuntuvat enää kivana, terveenä kipuna. Työaika on 20-25 min ja se menee ihan helposti. Kolmannella ja neljännellä kierroksella saan eniten toistoja, kun kroppa lämpiää. Olen hidas lämpiämään :-p

Hiihtämäänkin pääsin kerran, ja ai että se oli kivaa! Alkukuusta oli perinteiset paukkupakkaset, ja sen jälkeen on hinkutettu nollan molemmin puolin, mikä takaa sen, että lunta ei etelässä ole, mutta liukasta riittää. Helsingissä kadut ovat paljaat, mutta lempeiden rannikkotuulien ulottumattomissa tilanne on toinen.

Kaiken kaikkiaan liikuntaa tuli tosi paljon minun mittapuullani! Olen pitänyt tavoitteena kolmea tuntia viikossa. Se täyttyy ja ylittyy nyt helposti, ja tuntuu naurettavalta, että joskus sen kanssa on oikeasti saanut tehdä tosi paljon töitä. Nyt toivon, että jaksan ylläpitää sitä hyvin. Vaikken niin isoa kulutuksen lisäystä sillä saakaan, että se vaikuttaisi painoon laskevasti, niin kyllä se nyt kuitenkin jotain kuluttaa. Ja ainakin parantaa liikkuvuutta ja selvittää päätä :-)

Alkukuu ja kuun puoliväli sujuivat hyvissä fiiliksissä, mutta painon jumittuessa ja noustessa mieliala laski. Valitettavasti nämä asiat ovat suorassa suhteessa toisiinsa. Työmoodiinkin se vaikuttaa. Olen nyt koittanut hakea arkeen kivoja juttuja, jotain mitä odottaa. Niin tuntuu, että saa jotain aikaan - että elää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti