tiistai 7. helmikuuta 2017

Kuudes viikko - pieniä oivalluksia?

Liikuntaa tuli hurjat 8 h 55 min, mikä on minulle tosi paljon! Mukana on tietty pitkiäkin lenkkejä ja treenejä, mutta pienet purot kerryttävät sitä isompaa virtaa. Ihan hyvin sitä näköjään kerkiää töiden ohessa liikkumaan, vaikka välillä se on ollut ihan mahdotonta ;-) Aiemmin on ollut tuskien takana päästä edes sen yhden kerran viikossa lenkille, joten usein sekin sitten jäi kokonaan tekemättä.

Viime viikosta alkaen olen vaihtanut aamupuuron smoothieen. Siihen tulee marjoja pakastimesta: mustikoita, mansikoita, puolukoita,mustaviinimarjoja sekä banaania, maustamatonta jogurttia, maitoa tai omenamehua, neljän viljan hiutaleita ja kuivattuja luumuja tai taateleita. Kaikki blenderillä hienoksi ja lasiin, valmis! Samalla kertaa tulee ruokituksi koko perhe, ja jopas kasvisten määrä ruokavaliossa lisääntyi helposti! Pakkoko sitä kaurapuuroa on syödä, jos se ei kerran maistu?

Lapsille saa muuten helposti syötettyä lisää vihanneksia, kun pilkkoo ne valmiiksi jääkaappiin tai nostaa pestyt minitomaatit pöytään. Maistuuhan ne itsellekin :-)

Viime viikolla taisin syödä peräti viitenä päivänä viikossa salaatin lounaaksi. Sekin on yksi oivalluksista, jonka olen moneen kertaan tehnyt, mutta toteutus on jäänyt pitkällä aikavälillä vajaaksi: syö enemmän kasviksia, niin pakosti tulee syötyä vähemmän esimerkiksi riisiä tai pastaa. Töissä syön 99% lounailla kasvisruokaa, eli lihankulutus on vähentynyt paljon, ja se on hyvä.

Herkut ovat jääneet vähemmälle kuin itsestään, joten sitten kun se laskiaispulla on tarjolla, voin sen ihan hyvin syödä. Oli muuten jännä huomata viime viikolla, että kun yllättä, stressaava tilanne iski, niin ensimmäiseksi tuli mieleen, että pitää SYÖDÄ! Ihan mitä vaan, ja paljon :-o Että kyllä mussa tunnesyöjä asuu.

Luin Kaisa Jaakolan "Hyvän olon hormonidietti - ja joku tosi pitkä alaotsikko mitä en enää muista" -kirjan. Oivalsin, että mullahan on moni asia ihan hyvällä mallilla: olen opetellut nukkumaan tarpeeksi, vatsani toimii säännöllisesti ja stressi on vähäistä. En siis ottanut kirjan vinkkejä käyttöön, sillä minua  häiritsi se, että mitään lähteitä, tutkimustietoja tmv. ei annettu. Ainoastaan yhdessä kohdassa mainittiin, että kannattaa olla lääkäriin yhteydessä ennen kuin alkaa manipuloimaan maksan toimintaa, joka minusta on kuitenkin aika iso juttu, jos ei tiedä, missä jamassa terveys oikeasti on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti