maanantai 31. elokuuta 2015

Sellasta tavallista vaan.

Mitä kuuluu?

Mulla jumittaa tai jos ei jumita, niin ei ainakaan maanantaille satu pienimmät luvut. Eipä sillä, ei tällaisella tavallisella syömisellä voi odotaakaan kuin muutaman sadan gramman pudotuksia per viikko. Pysyvää, kyllä, mutta toisaalta haluaisin jo enemmän!

Siivosin tänään vaatekaapin. Sovitin jokaisen vaatteen, jonka en tiennyt varmasti sopivan päälle. Jätin kaappiin ne, jotka sopivat nyt ja laitoin pois ne, joihin mahdun paremmin viiden kilon päästä. Hemmettiäkö niitä siellä kaapissa joka päivä plärää. Kesävaatteiden kanssa laitoin pois ne, joiden epäilen sopivan vasta 10 kilon päästä.

perjantai 28. elokuuta 2015

Uudet enkat!

Vaaka näytti tänään tasan 78,0 kg, mikä tarkoittaa, että paino on tippunut nyt -4,8 kg! Ihmettelen missä välissä, sillä minulla on ollut aikamoinen hoppu työnhaun kanssa. Olen väsännyt hakemuksia - kyllä siihen saa aina pari tuntia kulumaan, kun tutustuu uuteen firmaan ja muokkaa valmiinkin cv:n ja hakemuksen kohdilleen. Olen käynyt myös haastatteluissa, mikä on huippuhyvä juttu! Lisäksi olen kerännyt puolukoita, nyt jo 40 litraa. Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että en ole sen kummemmin ehtinyt pohtia syömisiä, niissä on kyllä kiristettävää, olen lipsunut pois salaattilinjalta. Vedenjuonti on taas ihan retuperällä. Mutta ehkä jo huomenna nämä onnistuvat paremmin :-)

Herkuttomia päiviä on nyt takana jo 60:

***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** 

torstai 20. elokuuta 2015

50 päivää ilman herkkuja -4,4 kg



P.S. Polven limapussin tulehdus ei ole millänsäkään, vaikka olen ratsastanut ja kyykännyt tällä viikolla!

maanantai 17. elokuuta 2015

Vedenjuonnin vaikeus

Mikä ihme siinä on olevinaan niin vaikeata muistaa juoda VETTÄ?! Syödä kyllä muistan joka päivä, mutta jotenkin se vesi on niin hemmetin vaikea muistaa.

Vaaka näytti pientä plussaa viime viikkoon, mutta kuitenkin se -4,0 kg on lähtenyt. Vauhti ei huimaa päätä, voisi vähän kiristää. Viime viikolla ruokailuissa ei ollut salaatteja niin paljon mukana kuin aiemmin, vaan enempi sellaista tavallista kotiruokaa. Nyt alkoi kuitenkin arki (mulle uudenlainen arki), joten latasin viikonlopun tähteistä ison satsin salaattia jauhelihalla ja nachoilla ja lappasin menemään.

torstai 13. elokuuta 2015

Au mun reidet :-X

Kylläpä tuntuu toissapäivän kyykistelytreenit edelleen reisissä :-o En kyennyt tänään kykkimään mustikkamättäillä, mutta eipä hätää, kävin keräämässä vadelmia. Mun äiti hukkuu marjoihin :-D En vaan malta jättää niitä metsään pilaantumaan. Jos jäisin kotiin, kökkisin koneella samat tunnit, ja tuntuisi että elämä valuu hukkaan. Ulkona saa raitista ilmaa ja aurinkoa! Tänään tuntui viileältä, kun tuuli kävi pohjoisesta, oli jo sellaista syksyn tuntua ilmassa. En vielä haluaisi päästää kesää lähtemään, vastahan se viikko sitten alkoi!

Muutenpa ei mitään kummaa. Aamulla söin puuron mustikoilla (olisitko arvannut?), päivällä kanttarellikeittoa ja ruisleivän juustolla ja illalla kana-mozzarellasalaatin ja pari lasia rose-viiniä. Iltapalaksi lasillinen valkoviiniä. Hik.

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Au mun beba!

Eilisen kyykkytreenin jälkeen tämänpäiväinen ratsastus ilman jalustimia teki höpöä :-o Beba ja reidet on tulessa! Eilen sentään ymmärsin vähän venytellä koipia. Aamulla olin mustikkamättäitä koluamassa, ja sepä ei käynytkään palauttavasta treenistä, vaan jalat muuttuivat entistä pökkelömmäksi. Ehkä pitäisi vähän mobbailla nyt illan tullen.

tiistai 11. elokuuta 2015

Huh huh huh!

Huh 1: Poimin tänään 7 kg vadelmia. Niitä ihan tavallisia villivadelmia metsästä. Meillä pursuaa lähisuvun pakastimetkin marjoja! Vadelmia on tullut 15 kg ja mustikkaa yli 30 kg. Olen niin fiiliksissä!

Huh 2: Hellejakso sattui ihanasti tähän elokuulle. Olen hikoillut marjametsässä monta päivää, enkä ole kerennyt syödäkään kunnolla. Vettä kuluu!

Huh 3: Hemmetti mikä crossfit-treeni! Kunto on aivan helkkararin olematon :-D On vain yksi tie, ylöspäin! Parin viikon ja kuukauden päästä kulkee jo ihan eri tavalla.

Seuraan Hidasta elämää Instagramissa (@hidasta), ja siellä oli tänään oiva mietelause:

Älä liiku siksi, että vihaat kroppaasi, vaan siksi, että rakastat itseäsi.

Tuon kun sisäistäisi joku päivä oikeasti.

maanantai 10. elokuuta 2015

Jee, jee, jee!

Jee 1: Vaaka näytti tänään All Time Low -lukua 78,6 kg, mikä tarkoittaa 4,3 kg pudotusta. Hyvä minä!

Jee 2: Poimin tänään ison ämpärillisen mustikoita ja vähän pienemmän ämpärillisen vadelmia. Ihania vitamiineja talven varalle, ja hei, ilmaista ruokaa.

Jee 3: Olin tänään tallilla auttelemassa ja omalla ratsastustunnilla lähes viisi tuntia. Ai että siellä on kivaa näillä keleillä! Talven viimoissa ei sitten niinkään kiinnosta, joten otan tästä ilon irti nyt :-)

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kypsyttääkö hidas tahti?

Mietin painonpudotukseni hidasta vauhtia. Kypsyttääkö? Siinä mielessä kypsyttää, että olisi mahtava vetää koko 16 kg pois vaikka puolessa vuodessa. Näen jo nyt reilun kuukauden jälkeen, että se ei tule onnistumaan valitsemillani metodeilla.

Miksen sitten vaihda metodeja ja ryhdy Superdieetille? NO KOSKA:
1) Superdieetti ei toiminut mulla sen paremmin. Kuudessa viikossa lähti hikinen 3,5 kg ja ruokavalio oli suoraan sanoen ankea. Olin jatkuvasti ärtynyt ja kolmen tunnin välein syöminen ällötti. Meni toinen kuusi viikkoa, ja samat kilot olivat tulleet takaisin, ja oikein kavereiden kanssa. Superdieetissä ei sinänsä ole mitään vikaa, joillain ihmisillä se toimii, mulla ei, joten ei kiitos enää.
2) Ruokailutottumukseni ovat nyt sellaiset, joita voin helposti noudattaa loppuelämäni ajan, jos (kun) tarvis. Varmasti tulee taas aika, kun syön herkkuja, mutta joku kohtuus siihen touhuun on löydyttävä ennen kuin voin sen taas aloittaa.

Olin pari vuotta sitten kolme kuukautta syömättä herkkuja. Muistan edelleen sen ensimmäisen muffinssin tuon "kuurin" jälkeen - välittömästi kroppa huusi lisää sokeria ja rasvaa. Ja tottakai olin sen ansainnut, olinhan ollut siivosti kolme kuukautta. Ja siitähän se sitten lähti taas ja sen vuoksi olen EDELLEEN tässä tilanteessa.

Tällä kertaa meinaan ihan oikeasti tiputtaa nämä kilot VIIMEISTÄ KERTAA. Opettelen sellaiset ruokailutottumukset, joiden avulla pysyn saavuttamassani painossa sitten kun sinne pääsen. Valitettavasti se tarkoittaa, että herkkuja ei voi mättää joka päivä, syystä kuin syystä, tunteeseen kuin tunteeseen. On oikeasti ollut ihan helppo olla ilman herkkuja. Ainoastaan äidilleni kivahdin, kun hän neljättä kertaa päivitteli että enkö nyt ihan oikeasti aio ottaa tuoretta mustikkapiirakkaa.

Erilaisten pikadieettien huono puoli on se, että yleensä paino tulee takaisin kun palataan vanhoihin ruokailutottumuksiin. Uskon kuitenkin, että esim. pussisapuskat voivat hyvinkin toimia painonpudotuksen tukena, kunhan ei vedä pelkästään niitä. Mutta jojo-laihduttaminen on huonoksi kropalle.

Eli ei kypsytä :-)

Mustikkaa! Vadelmaa! Puolukkaa!

Kävin tänään poimassa tuosta pihasta yli 7 kg eli melkein kaksi täyttä ämpärillistä mustikoita. Olen todennut ennenkin, että niitä on ihan tajuttoman paljon tänä kesänä! Olen poiminut jo yli 20 kg ja tosiaan vielä tuossa pihassa niitä piisaa :-o

Vadelmat kypsyvät myös vauhdilla, joten välillä täytyy keskittyä niihin. Pitää saada ne pois alta ennen kuin puolukat kypsyy... HUH! Sitten jäädäänkin odottelemaan suppilovahveroita ja rouskuja, ja toivotaan että omenoitakin saataisiin.

Eilen olin tyttöjen kanssa hippaamassa, mutta siitä huolimatta - tai ehkä juuri siksi - vaaka näytti All Time Low -lukemaa 78,6 kg, mikä tarkoittaa 4,3 kg:n tiputusta! Toivotaan, että huomiseen viikkopunnitukseen vaaka näyttää yhtä hyvää lukemaa. Viime viikon plussa harmitti muutaman päivän ihan tosissaan, mutta siitäpä sain sisua tarkkailla syömisiä tarkemmin.

Ensi viikolle on buukattu kaksi ratsastustuntia, ja myös crossfitiin koitan muutaman kerran päästä, jotta saan kropan kunnolla kipeäksi ja sitten pääsen asiaan. Parin viikon jälkeen ei tule enää NIIIIIN kipeäksi joka paikka, vaan pelkästään täsmästi treenattu kohta. Ekan kerran vatsalihaksetkin olivat hellänä, käytettiinhän niitä sentään alkulämmöissä :-D (no toki muutenkin, mutta huomattavan heikko oli core tuki tauon jälkeen).

Loppuun tunnustus: söin eilen sipsejä. Sillä ne kuuluivat ruoka-annokseen ikään kuin perunoina :-o Erikoinen ruoka-annos, en tajunnut että perunasipsit olisivat ihan tavallisia sipsejä, kuvittelin että ne olisi jotain home made (restaurant made, you know) juttuja, mutta ei. Alhaista. Joo, olisin voinut jättää syömättä, mutta oli nälkä kun aamupalasta oli jo kuusi tuntia ja seuraavan ruoan tiesin saavani about viiden tunnin kuluttua. Ei edes harmittanut, hah. Se on 41 herkutonta päivää takana.

perjantai 7. elokuuta 2015

Taas lenkillä

Ei oo totta! Toisena päivänä peräkkäin kävelylenkillä! Ja vedin hyvällä sykkeellä sen 50 min :-) Hyvä minä! Polvi ei ole oireillut koko viikkoon (crossfit, ratsastus, kävely), mikä tietää hyvää.

Kävin poimimassa aamulla vadelmia, oi miten paljon niitäkin on tänä vuonna! Eivät ole koolla pilattuja (paitsi sellaisissa keski-ikäisissä varsissa), eivätkä kovin makeita, mutta ihania silti.


torstai 6. elokuuta 2015

Viimeinkin eka nelonen rikki!

Olen pari viikkoa odottanut ja toivonut, että saisin ensimmäisen neljä kiloa pudotusta rikki. Ja nyt se tuli! Vaaka näytti 78,8 kg eli pudotusta on 4,1 kg. Matkaa jäljellä 11,8 kg, kun tavoitteena on 67 kg.

Neljän kilon pudotus tarkoittaa, että pyöreästi 16 kg:sta on ensimmäinen neljännes tiputettu. Tuntuu hyvältä! Eikä yhtään työläältä. Aikaa tähän on kulunut vähän reilu kuukausi. Ei hassumpi tahti kuitenkaan, vaikka välillä oli jumitusta. Onneksi en antanut periksi silloin!

Silleenhän tää on sujunut helposti, että ei ole mitään kiellettyä, mutta ei tee myöskään mieli rätvätä kun edistymistä kuitenkin tapahtuu. Ei ole pakko mättää hulluna rahkaa naamaan, vaan ihan perusruoalla pärjää. Juju on siinä, että syö sopivan määrän. Ja paljon kasviksia. Välillä se kyllästyttää, mutta sellaista se vaan on, aina ei ole kivaa. Herkkuja en ole syönyt 38 päivään, ja uskon, että jo yksin se on saanut painoa laskemaan, ehkä jopa enemmän kuin se että syö vähemmän kuin kuluttaa. Ravinnon koostumus on tasapainoisempi, kun herkuista ei tule sokeria, rasvaa ja suolaa ylenmäärin.

Eli näin aion jatkaa. Voisin miettiä seuraavaksi tavoitteeksi vaikka 75 kg:n saavuttaminen syyskuun loppuun mennessä, sen pitäisi onnistua "tasaisen vauhdin taulukolla". Toki tiedän, että aluksi lähti helposti pari kiloa, mutta syyskuun loppuun on melkein tuplamäärä aikaakin käytettävissä.

Odotan kovasti, että palstoilla ja blogeissa ihmisillä alkaisi kesäkilojen karistus, sillä nyt on ollut kovin hiljaista eikä uutta luettavaa tule kuin fitness-mimmeiltä, jotka eivät vuodenajoista välitä vaan puurtavat vaan kovaa koko ajan. Kaipaisin enemmän vertaistarinoita, tavallisia laihduttajia tavallisine pohdintoineen.

Kävin muuten eilen ratsastamassa, ja laitoin pitkästä aikaa sykemittarin. Se näytti tunnin kalorikulutukseksi 310 kcal, tosin ei ollut mikään kovin rankka tunti, vaikka hiki tulikin - pitkästä aikaa paistoi kunnolla aurinko :-)

tiistai 4. elokuuta 2015

Auts, auts, auts...

Toivoinko eilen DOMSeja? No nyt niitä on :-D Siitähän vähästä räpiköinnistä etureidet huutaa. Ei vielä ihan kivikovina, mutta eiköhän se riemu huomenna repeä. Eilen olin vielä sitä mieltä, että tänään uudestaan, mutta nyt tuntuu, ettei kannata. Antaa jalkaparkojen levätä ensin. Parin viikon päästä sitten helpottaa.

maanantai 3. elokuuta 2015

Hyvä treeni, parempi mieli

Se on kyllä saletisti niin, että treeni pelastaa surkeammankin päivän! Maailma näyttää taas paljon valoisammalta paikalta :-) Oikein odottelen että saako tämän päivän kevyesti otettu totuttelutreeni huomiseksi minkäänlaisia  DOMSeja aikaiseksi.

On vain yksi kysymys: miksi mä en tee tätä useammin?

Ja nyt kun olen päässyt liikunnan syrjään kiinni, en aio murehtia sitä, mitä vaaka päivittäin näyttää. Tiedän, että liikunta aiheuttaa nesteen kertymistä lihaksiin, joten ihan turha murehtia päivän välein painosta. Aion silti varmasti punnita itseni joka aamu. Tällä kertaa ei aio myöskään mennä siihen halpaan, että hei nythän mä voin syödä vähän enemmän kun kerta liikuin tänään. Sykemittari näytti kulutukseksi 530 kcal, mikä on kiva lisämiinus :-)

Raaaaaah.

Vaaka näytti 800 g enemmän kuin viime maanantaina, 79,9 kg eli pudotus on tippunut tasan 3,0 kg:oon. Turhaan haaveilin 4 kg rikkomisesta :-/ Miten tää onkin nyt niin hankalaa?

Kävin hakemassa Tampereelta huonoja uutisia. Jos edelleen söisin suklaata, niin nyt sitä menisi. Patukka, pari, ehkä levykin :-(

Sanotaan, että ei kahta ilman kolmatta (ja kumpikaan näistä ei ole painonpudotukseen liittyvä asia, vaan ihan oikea huono uutinen). Todella toivon, että huominen haastattelu ei täydennä tuota sarjaa olemalla kolmas.

En tiedä kumpi jännittää enemmän, eka cf-treeni tauon jälkeen vai työhaastettalu. Henkistä valmistautumista tarvitaan molempiin :-E

sunnuntai 2. elokuuta 2015

IIK ja JEE

Ilmoittauduin juuri uudelle Crossfit-boksille. Ekat treenit ois huomenna. IIK miten jännää ja JEE miten hauskaa luvassa!



Olen siis treenannut crossfitiä kolme vuotta, mutta nyt on ollut taukoa puoli vuotta. Voimatasot... voima? Taatusti lähdetään nollasta, mutta sieltä pääsee nopeasti ylös!

lauantai 1. elokuuta 2015

Pitkä lenkki

Kävin tänään porukalla talsimassa Nuuksiossa Korpinkierroksen. Keli oli mahtava! Tänä kesänä keli on hyvä, kun ei sada :-D Kyllä siellä aurinkokin paistoi. Tuli oikein kunnon hiki. Matkaa kertyi 10,5 km, aikaa ilman taukoja meni 3 h ja kaloreita tuo kieppi kulutti peräti 1630 kcal. Laitoin pitkästä aikaa sykemittarin käyntiin. Ylämäet puuskutti, mutta ei alamäetkään helppoja ole vauhdikkaan koiran kanssa - nousua ja laskua tuli lähes 900 m. Varpaat on muussina, en muistanut että vaelluskenkiin kannattaa laittaa paksummat sukat kuin juoksusukat.

Lenkin päälle kävin vielä kotona keräämässä mustikoita, reilu 5 litraa kertyi 1,5 tunnissa. Olen kerännyt mustikoita nyt pitkälti toistakymmentä kiloa, ja aion kerätä vielä niin pitkään kuin ovat siinä kunnossa että kestävät kasassa. Kanttarelleja olen myös löytänyt vähän joka päivä, huomenna teen niistä soosin :-)

Parin viime päivän ruokailut ovat olleet aika surkeita. Salaattia ei huvita puputtaa ja sitten olen ottanut reissumiestä tai jättänyt kokonaan syömättä :-/ Esimerkiksi tänään näin:

Aamulla kaurapuuro, mustikoita, maitoa.
Päivällä kaksi kauraleipää, oivariinia, kinkkua, juustoa, salaattia, makkara, tomaattia.
Illalla pussi naposteluporkkanoita ja dippiä.

Kova hinku olisi saada paino maanantain viikkopunnituksessa näyttämään 4 kg tiputusta, mutta saapa nähdä. Tänäänkin vielä 79,8 kg kun tuo 4 kg tavoite on 78,9 kg.