sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kypsyttääkö hidas tahti?

Mietin painonpudotukseni hidasta vauhtia. Kypsyttääkö? Siinä mielessä kypsyttää, että olisi mahtava vetää koko 16 kg pois vaikka puolessa vuodessa. Näen jo nyt reilun kuukauden jälkeen, että se ei tule onnistumaan valitsemillani metodeilla.

Miksen sitten vaihda metodeja ja ryhdy Superdieetille? NO KOSKA:
1) Superdieetti ei toiminut mulla sen paremmin. Kuudessa viikossa lähti hikinen 3,5 kg ja ruokavalio oli suoraan sanoen ankea. Olin jatkuvasti ärtynyt ja kolmen tunnin välein syöminen ällötti. Meni toinen kuusi viikkoa, ja samat kilot olivat tulleet takaisin, ja oikein kavereiden kanssa. Superdieetissä ei sinänsä ole mitään vikaa, joillain ihmisillä se toimii, mulla ei, joten ei kiitos enää.
2) Ruokailutottumukseni ovat nyt sellaiset, joita voin helposti noudattaa loppuelämäni ajan, jos (kun) tarvis. Varmasti tulee taas aika, kun syön herkkuja, mutta joku kohtuus siihen touhuun on löydyttävä ennen kuin voin sen taas aloittaa.

Olin pari vuotta sitten kolme kuukautta syömättä herkkuja. Muistan edelleen sen ensimmäisen muffinssin tuon "kuurin" jälkeen - välittömästi kroppa huusi lisää sokeria ja rasvaa. Ja tottakai olin sen ansainnut, olinhan ollut siivosti kolme kuukautta. Ja siitähän se sitten lähti taas ja sen vuoksi olen EDELLEEN tässä tilanteessa.

Tällä kertaa meinaan ihan oikeasti tiputtaa nämä kilot VIIMEISTÄ KERTAA. Opettelen sellaiset ruokailutottumukset, joiden avulla pysyn saavuttamassani painossa sitten kun sinne pääsen. Valitettavasti se tarkoittaa, että herkkuja ei voi mättää joka päivä, syystä kuin syystä, tunteeseen kuin tunteeseen. On oikeasti ollut ihan helppo olla ilman herkkuja. Ainoastaan äidilleni kivahdin, kun hän neljättä kertaa päivitteli että enkö nyt ihan oikeasti aio ottaa tuoretta mustikkapiirakkaa.

Erilaisten pikadieettien huono puoli on se, että yleensä paino tulee takaisin kun palataan vanhoihin ruokailutottumuksiin. Uskon kuitenkin, että esim. pussisapuskat voivat hyvinkin toimia painonpudotuksen tukena, kunhan ei vedä pelkästään niitä. Mutta jojo-laihduttaminen on huonoksi kropalle.

Eli ei kypsytä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti