torstai 6. elokuuta 2015

Viimeinkin eka nelonen rikki!

Olen pari viikkoa odottanut ja toivonut, että saisin ensimmäisen neljä kiloa pudotusta rikki. Ja nyt se tuli! Vaaka näytti 78,8 kg eli pudotusta on 4,1 kg. Matkaa jäljellä 11,8 kg, kun tavoitteena on 67 kg.

Neljän kilon pudotus tarkoittaa, että pyöreästi 16 kg:sta on ensimmäinen neljännes tiputettu. Tuntuu hyvältä! Eikä yhtään työläältä. Aikaa tähän on kulunut vähän reilu kuukausi. Ei hassumpi tahti kuitenkaan, vaikka välillä oli jumitusta. Onneksi en antanut periksi silloin!

Silleenhän tää on sujunut helposti, että ei ole mitään kiellettyä, mutta ei tee myöskään mieli rätvätä kun edistymistä kuitenkin tapahtuu. Ei ole pakko mättää hulluna rahkaa naamaan, vaan ihan perusruoalla pärjää. Juju on siinä, että syö sopivan määrän. Ja paljon kasviksia. Välillä se kyllästyttää, mutta sellaista se vaan on, aina ei ole kivaa. Herkkuja en ole syönyt 38 päivään, ja uskon, että jo yksin se on saanut painoa laskemaan, ehkä jopa enemmän kuin se että syö vähemmän kuin kuluttaa. Ravinnon koostumus on tasapainoisempi, kun herkuista ei tule sokeria, rasvaa ja suolaa ylenmäärin.

Eli näin aion jatkaa. Voisin miettiä seuraavaksi tavoitteeksi vaikka 75 kg:n saavuttaminen syyskuun loppuun mennessä, sen pitäisi onnistua "tasaisen vauhdin taulukolla". Toki tiedän, että aluksi lähti helposti pari kiloa, mutta syyskuun loppuun on melkein tuplamäärä aikaakin käytettävissä.

Odotan kovasti, että palstoilla ja blogeissa ihmisillä alkaisi kesäkilojen karistus, sillä nyt on ollut kovin hiljaista eikä uutta luettavaa tule kuin fitness-mimmeiltä, jotka eivät vuodenajoista välitä vaan puurtavat vaan kovaa koko ajan. Kaipaisin enemmän vertaistarinoita, tavallisia laihduttajia tavallisine pohdintoineen.

Kävin muuten eilen ratsastamassa, ja laitoin pitkästä aikaa sykemittarin. Se näytti tunnin kalorikulutukseksi 310 kcal, tosin ei ollut mikään kovin rankka tunti, vaikka hiki tulikin - pitkästä aikaa paistoi kunnolla aurinko :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti